tirsdag 29. januar 2013

Hals med bølgekant

Har siden før jul strikket på denne halsen inni mellom alle andre større prosjekt. Har hatt ein del hodepine og da er det ikke lett å strikke mønster. Da blei denne tatt fram, enkel rillestrikk lar seg gjøre med skikkelig hodepine. Rundt kanten har eg heklet ein blondekant for å gjøre den litt ekstra fin.



Den er ikke strikket til noen så den havner i korga og så får me se hvor den havner til slutt.

Garn : babyull
oppskrift : min
garnmengde : ca 155g

mandag 28. januar 2013

Monsterbukse #5

Det er etterhvert blitt eit par av desse populære monsterbuksene. Eg har til nå strikka til mine 4 minste barn, noen er gått videre i arv til søsken og ei blei jo strikke på oppdrag. Har ein plan om å strikka to til, men om det blir nå på denne tida av vinteren eller om eg venter til høsten får tida vise.




Ikke alltid det er så kjekt å sitte å strikke det samme ettehverandre, så når eg startet på buksen til Mathias så måtte eg tenke ut ett mønster som ikke var likt buksen til Elias. Buksene endte opp med og bli veldig ulike, det syns eg var veldig kjekt. Men favoritten ble Mathias sin bukse, den ble veldig unik.




To veldig fornøyde gutter som gikk i barnehagen i dag - etter ei heil uke på hver sin sofa med høg feber så tror eg dei har godt av å leke med vennene sine igjen.


Garn: Silja
oppskrift: samme som Elias si bukse men mønsteret er mitt (kun traktoren eg har hentet ut av ett allers blad)
Garnmengde : 220g



Legger med bilde av mine andre monsterbukser og, for til nå er det strikket 5stk.






søndag 27. januar 2013

Peeling pads

Dei her begynte eg forsiktig på i romjula og var ferdig med 11stk til 2 januar, men eg har ikke turt å blogge dei for hu som skulle få dei i bursdagsgave er innom bloggen min av og til. Så det fikk vente til etter gaven var levert.

Har sett mange fine forskjellige peeling pads og vaskekluter, denne gang ble det disse her.


Eg fikk brukt opp 2 havle nøster med bomull garn til dei her. Derfor ble det 11stk, hadde nok til kun dei 11. Eg har satt venninna mi til å prøve om det er like bra og brule slike som dette som det er å bruke bomull fra butikken. Så kanskje det flere peeling pads etterhvert.

Garn: Gjestel bomull sport
Oppskrift Ravelry Leafy Washcloth
Garnmengde : 50g

tirsdag 22. januar 2013

Små plagg

Pannebånd og votter til Veronica ble ferdig i helgen.
Hu har fått både gensere, kjoler og bukser i fjor, men ingen votter eller andre småplagg. Har jo strikket litt til gutta så nå var det Veronica sin tur.



Garn: Babyull votter, safir Calorimitry
Oppskrift. Calorimitry og votter er fra nøstebarn.
Garnmengde: 40g + 65g

mandag 21. januar 2013

Min variant av "Monsterbukse"

Har egentlig lenge trengt å strikke nye ullbukser til barnehage guttane. Dei arvet den grønne monsterbuksen eg strikket til Veronica for noen år siden og den byttes mellom dei så var på tide med sine egne. Enda bare ferdig med 1 av 2 bukser, men Mathias ser ut til å funnet seg til ro med at han må vente. "får se hva han sier om noen dager"

Eg hadde lyst til å gjøre buksen litt unik og har strikket inn mange forskjellige mønster - ein linje med navnet sitt har han fått og eit par biler. Men det er vel så kjekt med munn og tenner. "se ein hai" seie Elias. Eg sjøl er i allefall veldig fornøyd med denne buksen.


"du tar bilder av rompa mi" seie han med eit lurt smil om munnen.


Garn : silja
Oppskrift : duBedåre
Garnforbruk : litt usikker (kjøkkenvekt tom for batteri) tipper 220g

torsdag 17. januar 2013

Frekk elg lue

Min mann kom hjem med en trist nyhet om at Pac Man luens han var blitt borte på jobb. Han hadde glemt den på ett bygg, men når han kom tilbake så var den BORTE. Den har heller aldrig dukket opp i ettertid.
Han kan da ikke gå uten lue, for her har det vore veldig kladt i det siste. Ned i 11 minus har me hatt. Og han er jo ein mann som liker å være ut og tutle på med sitt så riktig utstyrt må han være. Eg var ikke sikker på hva type lue eg skulle strikke til han med det første. Men så kom mi mor med sine gamle ukeblader og i hjemmet nr3 var der ett bilag med strikkeoppskrifter i. I den var det ei "Frekk elg pute" og der fant eg mønsteret eg skulle ha.


Så var det og finne ut hvordan den skulle trylles til lue. Litt telling av mønster og ei lue for trang - strikket opp til hodet til elgen - så var det enda litt mer telling og sette i gang igjen. Til slutt ble lua slik.


Garn : Silja
Oppskrift : Hjemmet nr3 2013
Garnforbruk: ca 100g

Da kan eg ta fatt på denne igjen som eg strikket på før nyheten om min lueløse mann kom.


mandag 14. januar 2013

Bursdags ønsker

Ja så nærmere det seg igjen den dagen i året som er min da!
Eg er ikke av den som har så store forventninger til denne dagen egentlig, det er tross alt en vanlig dag og hverdagen stopper ikke selv om eg har bursdag. :D
Men eg kan vel gå rundt og drømme om hva eg skulle ønsket å få på denne bursdagen min vel? Og i år har eg faktisk funnet noe eg har lyst på, for eg ikke sånn hvert år nei. "Hva ønsker du deg"?" spørr jo mange og så står ein der uten og vite hva ein skal svare. Typisk!?

Kanskje dette sjokker noen men eg ønsker meg denne ja:

Bilde lånt hos Tanum
Ja faktisk - eg selv er ikke så "fan" av Marius mønster, men eg kan jo strikke det til andre! :D

Ønske nr2 :

Bilde lånt hos Pickels

I denne er det mange mønster/oppskrifter eg har lyst å bryne meg på. Veldig mange!

Ønske nr3 :

Bilde lånt hos Bua dekor

Den var utsolt nå men skulle komme inn igjen. Dei var jo bare heilt nyyydelige.

Og så kan eg jo ønske med garn da til og ha oppi disse herlige korgene!!! :D