fredag 19. juli 2013

Egenkomponert hekle kjole

Har i lang tid hatt lyst til å "trylle" sammen noe som er mitt. Ja som kommer fra mitt hodet og bare blir til etterhvert som det ting passer seg. Lenge siden eg prøvde sist og da var det ein strikkekjole eg prøvde på, men ble til slutt rekket opp igjen og ikke prøvde eg igjen heller.

Eg føler til tider det er lite hekle oppskrifter rundt om men det er nok ikke noe mindre bare eg som ikke leitet godt nok. Men nå når eg var på leit etter ein kjole til Hanne så var eg kjapt ute og bestemte meg for å prøve meg på ein fra egent hodet.


Litt fram og tilbake for å finne ut rett maskeantall og legge opp ved start - gjorde det vel litt ekstra vrient for meg selv med å velge Søstrene Grenes bomulls garn som det ikke står strikkefasthet på. Men til slutt var eg i gang.
Noe falt på plass lett mens andre mønster passet ikke sammen eller lot seg ikke kombinere med det eg hadde fra før på grunn av masketall. Hadde ein heil dags arbeid eg tok opp og fikk følelsen av og ikke klare det denne gangen heller.

Men bestemte meg for å ikke gi opp. Noen kvelder og dagers telling og mye fram og tilbake med målebåndet så ble det til slutt ein kjole.


Har sine skjønnhets feil, så må kanskje hekle enda ein og forandre litt. Det var felling til armhull og skulderstroppene som eg ikke heilt ble fornøyd med. Har notert mye men må nok gå gjennom og lage enda ein før eg kan sei eg har ein "oppskrift"

Men foreløpig fornøyd. Kan ikke klage heller egentlig.

Oppskrift : Min
Garn: Bommulsgarn fra søstrene Grene
Garnforbruk: 176g

6 kommentarer:

 1. Den var FIIIIIIIN, så helt perfekt ut synes jeg! Så flink du er :)
  Sommerklem fra meg.

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk Berit. Ja nå kommer sommeren hører eg, gleder oss. God helg. Klem fra sveio.

   Slett
 2. Sa eg att eg syns du er flink. Veldigfin kjole. Tenker Hanne er fornøgd eg. Må få prøvd det garnet snart. Men eg har kjøpestpp. Sjølvpålagt, men alikevel. Fortsatt finsommer tildeg

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk Greta. Heklinga har tatt helt av her i sommer. Eg har brukt opp 4,5kg garn og endte opp å kjøpe nye 4,5 kg garn. Men nå må det brukes opp før eg skal på innkjp igjen. *Håper eg* Sommer klem fra sveio

   Slett
 3. Takk for hyggelig kommentar inne hos meg :)
  Du lurte på vesten fra Strikk innom. Jeg kjøpte mønsteret i butikken på Helle i sommer. Kontakter du henne får du sikkert kjøpt den. Den heter: Misty Rose og hun har laget den selv. Lykke til :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for svar Berit. Eg skal prøve å få tak i den, var ein fin liten vest. ;)

   Slett