onsdag 11. desember 2013

Dale kjole på meg og

I dag har minste jenta bursdag - nå er det gått heile 6år siden "Lonka" kom til verden.
Hu var ei lita blond prinsesse. Hu fekk ein brå start på livet, då hu var 11 dager gammel blei hu lagt inn på sykhus med dobbelsidig lungebetennelse og låg med pustehjelp. Etter 12 tøffe dager fikk hu komme hjem igjen. Heldigvis har alle år etter det vore fine, ei frisk og rask jente.
Er i dag ei jente som ikke skal mye til for å gjøres glad. Smiler og ler heile dagen og det smitter over på alle andre.

Hu er den av jentene mine som elsker kjoler, hu går i kjole nesten hver dag. Så eg burde jo strikket/hekle flere kjoler til henne. Men nå skal hu i allefall få noen nye. Prøver også å få ein ferdig til jul til henne. Bare håper eg klarer det. Strikker i mandarin petit på pinne 3, syns det går så seint.

Men bursdags kjolene :

(storesøstera måtte stå modell etter at bursdagsbarnet var i seng i går)

garn: bomulls garn fra søstrene grene
Garnforbruk: 100g
Oppskrift : i fra hjemmet

Dei her kjolene såg eg veldig mange av i sommer og tenkte at eg ikke skulle kaste meg på bølgen. Litt av den grunn at den hekla delen må sys på tøyet og usikker på om eg skulle få det fint. Og symaskinen er ikke min beste venn. Men etter ei knekt nål så blei kjolen fin - og kanten blei fin. Kjolen er enkel og hekle, veldig rask og. Og det å sy den på var jo bare ein lek det og, så skjønner ikke hva eg var redd eg ikke skulle klare. :)


Denne kjolen hekla eg til hu i løped av sommeren - egenkomonert.
"Ingen bak-fram kjole" fikk den til navn. Like fin begge veger fant me ut.


Det blir litt prøving og feiling før ein får ting ferdig når ein skal lage ting i fra fri fantasi. Men etter mye fram og tilbake var kjolen ferdig. Litt stor men den vokser hu fort inni.

Garn: bomullsgarn fra søstrene grene
Garnforbruk: 250g
Oppskrift : min egen

4 kommentarer:

 1. Skulle til banne men lar det vere. .....kor flink du er. Den første kjolen er jo grei, den ahr eg sett mange av og den klarer vel dei fleste. Men å få til ein sånn fin kjole som nr to uten oppskrift, ja det er veldig imponerande. Du er flink å skryte av andre. Men jammen er du ein einar sjølv også. Skjønner godt at Lonka liker å gå i kjolene mor har laga eg. kelm til deg søte venn

  SvarSlett
  Svar
  1. tusen takk Greta. Har utfordra meg sjøl litt i året som har gått. ;)

   Slett
 2. Nydelige kjoler og en flott modell :) Så tøff du er som har laget en så fin kjole uten oppskrift. Herlig med småjenter i kjoler.
  Ha en flott uke videre.
  Klem

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk Berit. Med mine jenter som liker kjoler så godt så burde eg strikke enda flere. ;)

   Slett